Camouflagetherapie
Kleurafwijkingen en littekens op zichtbare delen van het lichaam kunnen soms ongewenst de aandacht trekke

Kleurafwijkingen en littekens op zichtbare delen van het lichaam kunnen soms ongewenst de aandacht trekken en daarmee gevoelens van schaamte en onzekerheid veroorzaken. De huidtherapeut helpt u om deze cosmetische ontsieringen professioneel te camoufleren.

Voor welke kleurafwijkingen?

Alle soorten kleurafwijkingen in de huid kunnen met camouflageproducten minder zichtbaar gemaakt worden. Meest voorkomende huidaandoeningen waarbij camouflagetherapie met succes wordt toegepast:

Hyperpigmentatie:
pigmentstoornissen waarbij er te veel pigment in de huid aanwezig is.

 • littekens
 • pigmentvlekken
 • zwangerschapsmasker/melasma

  Hypopigmentatie:

  pigmentstoornissen waarbij er te weinig pigment in de huid aanwezig is.

  • littekens
  • vitiligo

  Vaatafwijkingen:
  huidaandoeningen waarbij een rode verkleuring zichtbaar is.

  • wijnvlekken/naevus flammeus
  • rosacea
  • couperose/teleangiëctastieën/spataderen

  Behandeling

  Tijdens de behandeling wordt een juiste camouflagekleur aan de hand van uw huidskleur bepaald. De camouflage bestaat uit een breed pallet van kleuren, u kiest samen met de huidtherapeut een kleur of kleurencombinatie uit die uw normale huidteint zo dicht mogelijk benadert. Dit heeft als doel om de huidverkleuring minder opvallend te maken én te beschermen tegen UV-licht.

  U gaat met de camouflage naar huis om het thuis zelf te kunnen beoordelen. Uw therapeut neemt na een aantal dagen contact met u op om te vragen of u tevreden bent met de kleursamenstelling. Er wordt een nieuwe afspraak gemaakt of de camouflageproducten worden besteld. Zodra deze binnen zijn wordt er een nieuwe afspraak gemaakt om u aan te leren de camouflage zelf aan te brengen

  Les camouflagetherapie

  De tweede behandeling van de huidtherapeut zal bestaan uit een les, waarbij u leert om de camouflagemiddelen zelf thuis aan te brengen. De camouflagecrème geeft, bij juist gebruik, niet af op kleding, is water-/veegvast en geeft bescherming tegen licht. Ook krijgt u advies over de manier waarop u de crème het beste kunt fixeren en weer kunt verwijderen.

  Mocht uw huid in de loop van de tijd veranderen, dan kunt u altijd een nieuwe afspraak maken om opnieuw een kleurbepaling te doen.

  Uw afspraak wordt voor u gereserveerd. Annulering min. 24 uur van tevoren, anders zijn wij genoodzaakt de geplande behandeling in rekening te brengen.

  Aanmelden voor nieuwsbrief

  Wilt u op de hoogte gehouden worden over Skinproof? Vul uw naam en emailadres in:

  Aanmelden
  GEGEVENS

  AGB-code praktijk:
  90060196

  AGB-code zorgverlener:
  90045224

  Kamer van Koophandel:
  63070847

  BTW-nummer
  NL002012830B32

  © 2020 Skinproof Skin Center - Privacy

  Delen